16.6.14 Mammahjertet gråter
Kvelden før innleggelse.. Selv gruer jeg meg som et lite helvete… Vet jo ikke hvordan det blir, hvordan det er, hvordan jeg skal se ut etterpå osv.. Rett og slett bare gruer meg.. Til nå har jeg bare hatt en liten “utblåsning”.. På dagen i dag, med Karpe Diem på full guff og fritt fall av tårer…

Får tatt meg sammen og samlet meg før gjengen min kommer hjem…

Ved leggetid ser jeg at storegull er litt utafor… Så sier hun; «Mamma, du kan ikke være med i morgen… Nei.. du kan ikke mamma!» Hun skal ha skoleavslutning for 7. klasse og de skal ha forestilling m.m. «Du så det i dag så du kan ikke være med» Jeg fikk lov å være med å se forestillingen på dagen i dag sammen med de andre på skolen, men selve hovedforestillingen er i morgen, altså på innleggelsesdagen min. Hun begynner å gråte… Sier hun er redd og bare gjentar seg selv med at jeg kan ikke være med… det er farlig sier hun… Jeg forklarer at legene har gitt meg perm og at det er ok, så lenge jeg orker. Hun gråter ustoppelig… Mammahjertet gråter! Prøver å forklare, men jeg når ikke frem til henne. Pappa prøver også å snakke med henne, men hun bare gråtet. Jeg legger meg ved siden av henne og prøver å nå frem til henne. Forstår at hun er redd. Men jeg vil jo så gjerne se og få med meg alt. Har aldri gått glipp av noe hun har vært med på, hun har jo også en av hovedrollene. Hun sier det går ikke og at hun er redd. Fordi jeg skal på sykehuset og jeg er syk. Jeg går og henter info papirene fra sykehuset og vi leser de nøye sammen. Jeg skal legges inn på sykehushotell og på dagen skal jeg ta noen prøver, så får jeg perm, men de vil jeg skal sove der pga. operasjonen er så tidelig dagen etter. Vi går gjennom dette med sykehushotell igjen. Jeg ser hun senker skuldrene. Det er et slags hotell altså, men på sykehuset. JA!! Da blir vi enige, så lenge jeg orker, så kommer jeg og så følger hun, lillegull og kjekken meg tilbake og «legger meg»… Så får hun se hvordan det er. Mormor skal være med meg på dagen og jeg lover å sende snap av rommet og det jeg gjør… Hun sier jeg elsker deg mamma. «Jeg elsker deg også gullet mitt».

Vi ligger å holder rundt hverandre til hun sovner… Mammahjertet gråter!