Fra jeg fikk diagnosen til operasjonen hadde jeg mange rare tanker og følelser… Det å si det “høyt” for meg selv og det å si/fortelle det til andre… Måtte øve meg “Hei, jeg heter Sofie og jeg har brystkreft”… Og som nevnt tidligere så er det jo ingen fin eller enkel måte å si det på.. Hvem bør vite det osv… Informere skole, trenere, foreldre, venner.. Fortelle til familie osv.. osv.. osv.. BLÆÆÆ! Ikke lett, men måtte gjøres! Er fortsatt ganske uvirkelig og har ikke latt det synke inn helt.. Alt har jo gått så fort!

Alle reagerer forskjellig, og det må også takles.. I uka før operasjonen fikk jeg helt fnatt hver gang noen sa “men, det går sikkert bra” eller “jeg skjønner hvordan du har det” eller “du er så sterk, så dette går bra”… Hallo.. Ja, seff går det bra!! Har ikke noe annet valg enn at det går bra!!! Har ikke tid til å være syk heller og må øve meg på å ikke ha planer og å ikke gjøre noe! Skjønner jo at folk sier det også.. Hadde selv tanker om hvordan det evt ville være å få en diagnose, før jeg fikk diagnosen og jeg hadde sikkert sagt det samme.. Men hvordan jeg har det og hvordan det er å få en diagnose er ganske ubeskrivelig og annerledes en jeg hadde trodd… Og alle reagerer også forskjellig når en får en diagnose.. Det må også synke inn hos den som får den!! Og alle må få reagere på sin måte.. En ting er sikkert, jeg skal ikke legge meg ned, eller grave meg ned osv. Blir litt smårar i hue da.. hehe (smileblunkefjes..)

Et par dager før operasjonen hadde jeg en skikkelig god samtale med mamma. Mamma og jeg har alltid vært ganske nære og vi har snakket om alt. Sa til henne at jeg ikke ikke fikser at en til kommer å sier at dette går bra… Mamma begynnte å gråte og sier at hun har det på samme måte og heller ikke orker det.. Hun hadde sagt det til en kollega før på dagen også.. Selvfølgelig går det BRA!!! Det var digg å si det høyt, så nå gikk det over.. Og det er jo faktisk noe de fleste sier “det går bra” Det går fint å si det til meg nå altså… 😉 Var bare i de dagene. I de dagene der jeg ikke visste og var redd.. Ups der sa jeg det høyt… REDD!! Neida, dette går BRA! Ja, dette går bra! Og jeg har faktisk ikke noe annet valg enn at det skal gå bra! (dobbeltsmileblunkefjes)

Og den derre “du er så sterk du” Hva er sterk? Føler jeg ikke kan sette meg ned å grine eller syntes synd på meg selv.. Psyken går opp og ned, og forandres fra time til time også… smil, latter, tårer, sorg, tanker osv. Tenker at det vil gå bedre og bedre med den også, må bare synke inn litt til og sånn… Eller?