Fredagen startet som den har gjort hele uka… altså ikke helt på topp! Men veldig fint å ha kjekken hjemme igjen og han hadde fri i dag, og fikk egentlig ikke lov til å være mer en ca 5 meter unna meg… Shitt as!! Vi måtte innom Sandvika for noen ærender, og jeg hadde “ansvaret” for parkeringen… Kremt!!! Er drit lurt å gi ansvaret for sånne ting med tid og sånn til en som har store problemer med hukommelsen… og spess korttidshukommelsen (himlermedøynenesmilefjes..) Joda så vi fikk en parkeringsbot da!! Vel å merke på “bare” 300,- men dog!!! Kanskje jeg skal dra “kreftkortet” til parkeringsvaktene??? Hehe..

Men så var det tid for å gjøre seg klar for kvelden… På med “maska” og frem med litt “attitude”… Min kjære Mona på HUD, la kveldens makeup.. (anbefales om du har en dårlig dag og trenger litt piff..) “Now i feel fab” Så er vi klare for PWYG, “Battle for cancer” Oslo kvalifiseringen, og begge jentene skal battle!! Mor skal ha ansvar for en bøsse..

Tittel på arrangementet er “Battle for Cancer”. Dette betyr ganske enkelt at det konkureres/battles for kreftsaken. Det danses for alle de menneskene som sliter med kreft. Alle som kommer er med å bidra, selv som dommer, dj, host, konkurrent, dansere eller publikum er like viktige. Alt overskuddet går uavkortet til kreftforskingen. (Skal skrive litt mer om dette senere..)

På forhånd sa jeg til Åsmund (Han som står bak hele greia), at om det er noe han kan bruke meg til så er det bare å kjøre på (alt for saken og kidza)… Selv om jeg ikke har så mye energi osv så er det helt ok at han kunne bruke meg til noe liksom. Onsdag kveld lurte han på om jeg kunne si noen ord, og om Navid (Bboy spaghetti, som kom til finalen i Norske talenter for et par år siden) som er kveldens konfransier/host kunne intervjue meg. Oki, med forbehold om at formen min ikke har vært så bra denne uka, svarte jeg da… Navid og jeg hadde en god samtale før det hele startet… Sånn at han kunne suplere meg osv..
Det er fult hus, ca 200 danseglade mennesker i alle aldere og stemningen er høy!! Dansere fra inn og utland og hele “dansefamilien” til kidza mine (litt min familie også da.. Hehe).

Storegull er med og battler i kategorien Break (Om du ikke er helt “inn” i hiphop verden, så er det ganske mange kategorier og i kveld er det battel i 3 av kategoriene; Hip hop, Break og Popping) Dessverre for storegull fikk hun en tøff motstander i første runde og kom dessverre ikke videre… Lillegull var med å battlet i kategorien Popping, og hun kom seg til semifinalen!! (De begge var helt RÅÅÅÅ).

Midt inni hele greia, så ser Navid på meg og lurer på om jeg er klar… Jeg nikker til han og “later som jeg er klar”… Hehe!!! Jeg husker ikke så mye av det han sa, da jeg hadde nok med å konsentrere meg og holde tårene og følelsene på plass liksom… Av det jeg husker blir jeg presentert som en dansemamma, og at jeg er midt i kampen mot kreften… Jeg skjelver i hele kroppen og er sååå utenfor min komfårsone at det er helt ubeskrivelig!!! Jeg reiser meg og står plutselig midt i ringen!! Det klappes, jubles og hele forsamlingen reiser seg…. Shit as!! Det å stå forran ca 200 dansere, mine barn, mannen min, tanta mi og hele dansefamilien… (rister på hodet av tanken nå..) Å bare stå der og ta imot!!! UBESKRIVELIG og fantastisk på en og samme tid… Er bare så ydmyk og føler meg så beæret på en og samme tid!! Tårene renner og jeg kan ikke feste blikket på noen, spess ikke på de jeg kjenner… Dette er så himla sterkt at jeg på ingen måte klarer å beskrive det!!! Jeg ser på noen av de som betyr så mye for meg, og kidza.. Som også selv vet hva det vil si å ha denne faenskapen i familien, og som har mistet noen de hadde så kjær, eller har hatt noen som også har kjempet kampen… Deres øyne sa meg mer enn 1000 ord!!! (Mathias jeg følte din smerte…) Å, dette er vanskelig å skrive altså!!! Jeg ser også storegull stå der i mengden, med øynene fulle av tårer… Jeg “får henne og lillegull til meg”. Lillegull også med øynene fulle av tårer.. WOW!!

Navid spurte meg om hva det burde gjøres mer av, eller hvordan andre kan hjelpe… Jeg får mikrofonen pent plassert i hånda!!! Shitt as… Der står jeg og skal si noe, men hodet er plutselig tomt!!! Men tror jeg fikk sagt noe fornuftig da. Tror jeg fikk fremmet det jeg brenner så veldig for. “Det å få kreft, er ikke noe som bare rammer den som får kreften… Det er noe som rammer hele familien” og jeg oppfordret alle til å gi noen de vet har dette i familien e.l. en klem.. Måtte også fortelle at jeg er i uka der jeg ikke har immunforsvar og at jeg var litt domdristig som var der i kveld, men jeg elsker å se de kidza mine danse og alle dere andre… Og jeg fikk sagt mitt “motto” FUCK CANCER!!! Før jeg måtte gi fra meg mikken igjen!!! Phuuuu… Er vel så mye mye mer jeg burde, og ville sagt.. Men hodet var ikke med meg!! (Så om det blir noen neste gang, må jeg ha en jukselapp..) But I did it og What a feeling!!!! Angsten ble borte!! Tusen takk kjære dansefamilie!!! Respekt!!
Når vi skulle gå var det en danser som kom bort til meg… Hun sa hun hadde så lyst til å si noe til meg, men hun visste ikke hva hun skulle si… Men at jeg hadde inspirert henne så veldig. Det jeg sa til henne, var at bare det at hun kom bort til meg og sa de få ordene, sier og gir mer en 1000 ord.. Så husk det dere… Du trenger ikke å si så mye og et lite ord eller håndtrykk kan si og bety mer en du tror.. Så tusen takk!!

Dette har gitt meg så mye inspirasjon og styrke, dette skal jeg sveve på leeeenge!! Kjære dansefamilie i inn og utland… Tusen takk, dere er best og jeg er så glad for å få være en del av dere.. Hjertet bare smiler og dere har gitt meg ny “guts og styrke”

Peace, love and harmony fra meg..